HOME
The Info List - Kinostudio Shqipëria E Re


--- Advertisement ---The Albania National Center of Cinematography (Albanian: Kinostudio Shqipëria e Re) is the largest film distributor and film production company in the cinema of Albania connected with over 700 films (feature films and documentaries) between 1947 and 2012. The studio has produced and distributed the vast majority of Albanian films. Especially important was its work in the 1970s and 1980s when the studio averaged 75–80 movies per year.

Contents

1 History 2 Filmography

2.1 1940s 2.2 1950s 2.3 1960s 2.4 1970s 2.5 1980s 2.6 1990s

3 References 4 External links

History[edit] The Center of Cinematography was established in 1945 as the Agency of Albanian Films (Agjencia Shqiptare e Filmave) and in 1947 it was transformed into the Albanian Cinematographical National Company (Ndërmarrje Shtetërore Kinematografike Shqiptare). At that time all the movie theaters were nationalized, so the company was in charge of both movie production and management of theaters. In May 1948 the company presented its first cinematographic chronicle. It also contributed in the 1940s and 1950s with the building of many movie theaters throughout Albania. In 1952, there the movie studio called "Albania National Center of Cinematography",[1] was created, which lasted until 1992, and was substituted by the Albafilm-Tirana (1992–1996). In 1996 the current Albania National Center of Cinematography was created by a government decree. Filmography[edit] 1940s[edit]

1 Maj 1949 (1949) ... Distributor Manifestimet e 1 majit (1947) ... Distributor

1950s[edit]

Dritë mbi Shqipëri (1958) ... Distributor Në shtigjet malore (1958) ... Distributor Një ditë në Apolloni (1958) ... Distributor Si të mbrohemi nga tuberkolozi (1958) ... Distributor Takim vëllazëror (1958) ... Distributor Të ruajmë shëndetin (1958) ... Distributor Të ruhemi nga zjarri (1958) ... Distributor Vizitoni Shqipërinë (1958) ... Distributor Çfarë duhet të dimë për Plasjen (1957) ... Distributor Festa e madhe (1957) ... Distributor Floriri i verdhë-duhani (1957) ... Distributor Futboll: Shqipëri-Gjermani (1957) ... Distributor Kinozhurnali-11-12-13: Pse kështu (1957) ... Distributor Përfaqësonjësit e popullit vëlla kinez midis nesh (1957) ... Distributor Alpinistët në Korab (1956) ... Distributor Cerriku (1956) ... Distributor Kongresi i Partisë sonë (1956) ... Distributor Letër nga fshati (1956) ... Distributor Musafirë të shtrenjtë (1956) ... Distributor Në festivalin e Warshavës (1956) ... Distributor Nëntori ynë (1956) ... Distributor Përgatitje rreshtore (1956) ... Distributor Pranverë e nëntë (1956) ... Distributor Riatdhesimi i ushtarëve grekë (1956) ... Distributor Pushime të gëzuara (1955) ... Distributor Urime shokë studentë (1955) ... Distributor 10 vjetori i lavdishëm (1954) ... Distributor Betimi i popullit shqiptar para Stalinit të madh (1953) ... Distributor Kongresi i 3 i PPSH (1952) ... Distributor Nepër vendin tonë-kino zhurnali nr. 1 (1952) ... Distributor Pusi 542 (1952) ... Distributor

1960s[edit]

25 vjetori i Kongresit të parë të BGSH (1969) ... Distributor Ai është bir i klasës punëtore (1969) ... Distributor Biri i Mirditës (1969) ... Distributor Drini u thye (1969) ... Distributor Këngë e valle nga gurra popullore (1969) ... Distributor Në kampin e pionerëve-Vlorë (1969) ... Distributor Nepër rrugët e dritës (1969) ... Distributor Nga festivali artistik i fëmijve (1969) ... Distributor Njësiti guerril (1969) ... Distributor Përmes terrenit të infektuar (1969) ... Distributor Për një zhvillim më të shpejtë të shpendëve (1969) ... Distributor Për rendimente të larta në misër (1969) ... Distributor Perse bie kjo daulle (1969) ... Distributor Reportazh nga Mirdita (1969) ... Distributor Rruga jote, shok (1969) ... Distributor Shkolla dhe praktika (1969) ... Distributor Toka të përtërira (1969) ... Distributor Vojo Kushi (1969) ... Distributor 90 vjetori i Lidhjes së Prizrenit (1968) ... Distributor Dita e pionerit (1968) ... Distributor Horizonte te hapura (1968) ... Distributor Kalitemi nepërmjet aksioneve (1968) ... Distributor Këngët e të vegjëlve (1968) ... Distributor Lart flamujt e aksioneve (1968) ... Distributor Mbresa vullnetarësh (1968) ... Distributor Ne mbrojmë Atdheun Socialist (1968) ... Distributor Në ndihmë të koperativave malore (1968) ... Distributor Për zhvillimin intensiv të lopës (1968) ... Distributor Pusteci (1968) ... Distributor Trim mbi trima (1968) ... Distributor Vatra e flakës së madhe (1968) ... Distributor Vrulli i mendimit krijues të masave (1968) ... Distributor Ato çajnë përpara (1967) ... Distributor Biri i Partisë (1967) ... Distributor Gra heroike shqiptare përpara (1967) ... Distributor Inciativa krijuse e masave (1967) ... Distributor Lart flamujt e kuq (1967) ... Distributor Letër nga mjeku i Kuçit (1967) ... Distributor Më tepër ujë për tokën (1967) ... Distributor Miqësi revolucionare (1967) ... Distributor Në gjurmët partizane (1967) ... Distributor Rritje (1967) ... Distributor Të fala nga fshati (1967) ... Distributor Ata nuk vdesin (1966) ... Distributor Çajupi (1966) ... Distributor Fitimtarët (1966) ... Distributor Kënga të buçasë (1966) ... Distributor Kjo është toka jonë (1966) ... Distributor Maleve me dëborë (1966) ... Distributor Me forcat tona (1966) ... Distributor Miqësi e madhe unitet luftarak (1966) ... Distributor Ndre Mjeda (1966) ... Distributor Në sharat e Sopotit (1966) ... Distributor Plehrat organike (1966) ... Distributor Poema e të njëzetmijve (1966) ... Distributor Shkolla e fshatit malor (1966) ... Distributor Taracat në bjeshkë (1966) ... Distributor Të parët në rrugën e kolektivizimit (1966) ... Distributor Cirk (1965) ... Distributor Në praktikë me studentët natyralistë (1965) ... Distributor Në rjedhën e jetës (1965) ... Distributor Njerzit dhe veprat (1965) ... Distributor Përse mendojnë këto male (1965) ... Distributor Policia popullore në shërbim (1965) ... Distributor Posta kufitare (1965) ... Distributor Takim me Arbreshët (1965) ... Distributor Vangjush Mio (1965) ... Distributor Vitet e para (1965) ... Distributor Zbuluesit në stërvitje (1965) ... Distributor Anës së Drinit (1964) ... Distributor Drejt përmisimit të blegtorisë (1964) ... Distributor Gurët dekorativë (1964) ... Distributor Heshtje që flet (1964) ... Distributor Krah për krah (1964) ... Distributor Kronikë ngjarjesh (1964) ... Distributor Kur vjen nëntori (1964) ... Distributor Në rrugën e përparimit (1964) ... Distributor Një ditë në kompani (1964) ... Distributor Qemal Stafa (1964) ... Distributor Rini heroike (1964) ... Distributor Takime në Xhakarta -Indonezi (1964) ... Distributor Teatri ynë (1964) ... Distributor Djali nga Korea (1963) ... Distributor Kujdes nga lëndët që përdoren kundër dëmtonjësve në bujqësi (1963) ... Distributor Lulëzon fshati ynë (1963) ... Distributor Me minatorët e Pishkashit (1963) ... Distributor Më shumë prodhime nga toka (1963) ... Distributor Mijëra vjet më parë (1963) ... Distributor Motive vallesh popullore (1963) ... Distributor Nepër Algjeri dhe Marok (1963) ... Distributor Nepër Shqipëri (1963) ... Distributor Në shërbim të shëndetit (1963) ... Distributor Sy shqiponjë (1963) ... Distributor Tregim për njerzit e punës (1963) ... Distributor Me peshkatarët tanë (1962) ... Distributor Vllazërit Tare (1962) ... Distributor Debatik (1961) ... Distributor Gjithmonë fitimtarë (1961) ... Distributor Jubileu i lavdishëm (1961) ... Distributor Kalitja (1961) ... Distributor Nën flamurin e M-L (1961) ... Distributor Në prag të festës (1961) ... Distributor Ngadhnjimtarë në çdo betejë (1961) ... Distributor Për fitore të reja (1961) ... Distributor Pranverë fitoresh (1961) ... Distributor Program madhështor (1961) ... Distributor Reportazh nga Kurbneshi (1961) ... Distributor Aleksandër Moisiu (1960) ... Distributor Ansambli i këngëve dhe valleve (1960) ... Distributor Divjakë 2 (1960) ... Distributor Fusha e rilinduar (1960) ... Distributor Kurora e gjelbër (1960) ... Distributor Në duart tuaja (1960) ... Distributor Në gjurmët e shekujve (1960) ... Distributor Vallëzimi i shqipeve (1960) ... Distributor Zëri i paqës (1960) ... Distributor

1970s[edit]

Ansambli folkloristik krahinor i Kosovës (1979) ... Distributor Ansambli Labëria në Maqedoni (1979) ... Distributor Ansambli Marinela në Shqipëri (1979) ... Distributor Ansambli ynë në Itali (1979) ... Distributor Ballë për ballë (1979) ... Distributor Balonat (1979) ... Distributor Çeta e vogël (1979) ... Distributor Ditët që sollën pranverën (1979) (TV) ... Distributor Drejt mjeshtërisë (1979) ... Distributor Erinda dhe kukulla (1979) ... Distributor Këshilltarët (1979) ... Distributor Liri a vdekje (1979) ... Distributor Lufton Mujo Ulqinaku (1979) ... Distributor Manifestimi i forcës, shëndetit dhe bukurisë (1979) ... Distributor Me forcat tona me hov revolucionar (1979) ... Distributor Mësonjëtorja (1979) ... Distributor Mysafiri (1979) ... Distributor Nepër Turqi (1979) ... Distributor Ne shtepine tone (1979) ... Distributor Ne vinim nga lufta (1979) ... Distributor Përtej mureve të gurta (1979) ... Distributor Radiostacioni (1979) ... Distributor Teatri krahinor i Prishtinës (1979) ... Distributor Të zhdukurit (1979) ... Distributor Uzinë mishi dhe vezësh (1979) ... Distributor Yje mbi Drin (1979) ... Distributor Ansambli Migjeni në Turqi (1978) ... Distributor Bariu i Matit (1978) ... Distributor Dollia e dasmës sime (1978) ... Distributor Festa e ujit (1978) ... Distributor Gjeneral gramafoni (1978) ... Distributor Gjyshi partizan (1978) ... Distributor Këndon Atdheu ynë (1978) ... Distributor Këngët tona për ty Parti (1978) ... Distributor Koncert në vitin 1936 (1978) ... Distributor Lumja ti moj Shqipëri (1978) ... Distributor Mbrojtja e Atdheut detyrë mbi detyrat (1978) ... Distributor Mjelësja e dalluar (1978) ... Distributor Ne jemi lulet e partisë (1978) ... Distributor Në pyjet me borë ka jetë (1978) ... Distributor Në roje të shëndetit (1978) ... Distributor Nga mesi i errësirës (1978) ... Distributor Nusja dhe shtetërrethimi (1978) ... Distributor Pas gjurmëve (1978) ... Distributor Përse kështu (1978) ... Distributor Pranverë në Gjirokastër (1978) ... Distributor Qytet i lashtë, qytet i ri (1978) ... Distributor Riza Cerova (1978) ... Distributor Shkrimtari militant (1978) ... Distributor Sukses i ri i ansamblit Dajti në Greqi (1978) ... Distributor Ushtri e popullit ushtar (1978) ... Distributor Vajzat me kordele të kuqe (1978) ... Distributor Anës Bunës (1977) ... Distributor Ansambli amator Migjeni në Kosovë (1977) ... Distributor Ansambli ynë në Greqi (1977) ... Distributor Aty është folur me pushkë dhe penë për Shqipërinë (1977) ... Distributor Bilbili i Labërisë (1977) ... Distributor Biografia e një nëne (1977) ... Distributor Blerim i ri në fshat (1977) ... Distributor Çeta jonë vullnetare guri i kështjellës së madhe (1977) ... Distributor Cirku në fshat (1977) ... Distributor Fëmijët tanë (1977) ... Distributor Festë e gëzuar (1977) ... Distributor Frymëzim nga jeta (1977) ... Distributor Gunat mbi tela (1977) ... Distributor Heronjtë e Vigut (1977) ... Distributor Kukësi i ri (1977) ... Distributor Kuvënd i madh i rinisë (1977) ... Distributor Matematika dhe prodhimi (1977) ... Distributor Mendimi krijues i tekstilisteve (1977) ... Distributor Me studentët ushtarakë (1977) ... Distributor Mjekësia popullore (1977) ... Distributor Nepër tunelin e Qaf Thanës (1977) ... Distributor Njeriu me top (1977) ... Distributor Një udhëtim i vështirë (1977) ... Distributor Odhise Paskali (1977) ... Distributor Oreksi i humbur (1977) ... Distributor Perimet burim shëndeti (1977) ... Distributor Pranverë në zemrat tona (1977) ... Distributor Shëmbja e idhujve (1977) ... Distributor Streha e re (1977) ... Distributor Të rejat tekstiliste (1977) ... Distributor Thesarë nën pisha (1977) ... Distributor Tomka dhe shokët e tij (1977) ... Distributor Tri dekada të filmit shqiptar (1977) ... Distributor Urat e Kukësit (1977) ... Distributor Vajzat e metalurgjisë (1977) ... Distributor Fije që priten (1976) ... Distributor Ansambli i Këngëve dhe valleve popullore në Suedi e Norvegji (1976) ... Distributor Asdreni, poet i lulëkuqes dhe vegjëlisë (1976) ... Distributor Brigadierja (1976) ... Distributor Dimri i fundit (1976) ... Distributor Drejt dritës (1976) ... Distributor Dritë në tunel (1976) ... Distributor Fëmijët dhe kukllat (1976) ... Distributor Fshati malor (1976) ... Distributor Gjithmonë të gatshëm (1976) ... Distributor Illegalët (1976) ... Distributor Ishte dikur një legjendë (1976) ... Distributor Kaliza e grurit (1976) ... Distributor Kryeqyteti ynë (1976) ... Distributor Lasgush Poradeci (1976) ... Distributor Lisharsi (1976) ... Distributor Lulekuqet mbi mure (1976) ... Distributor Majlinda dhe zogu i vogël (1976) ... Distributor Malësorët pas komisarëve (1976) ... Distributor Më shpejt, më large (1976) ... Distributor Më shpejt, më lart, më large (1976) ... Distributor Në gjirin e klasës (1976) ... Distributor Në Këlmend (1976) ... Distributor Në skajin më Jugor (1976) ... Distributor Në udhët e sukseseve (1976) ... Distributor Njeriu i punës (1976) ... Distributor Normat teknike (1976) ... Distributor Onufri (1976) ... Distributor Perballimi (1976) ... Distributor Për shëndetin e popullit (1976) ... Distributor Pika e ujit (1976) ... Distributor Populli në këmbë Partia në ballë (1976) ... Distributor Qershori dhe gruri (1976) ... Distributor Racionalizatorët e një kombinati (1976) ... Distributor Shtëpitë malore të pushimit (1976) ... Distributor Sistemimi i tokave (1976) ... Distributor Tinguj lufte (1976) ... Distributor Tokë e përgjakur (1976) ... Distributor Tregimi për kohën e lirë (1976) ... Distributor Udhët e artit (1976) ... Distributor Ujrat termale (1976) ... Distributor Unitet që mposht tërmete (1976) ... Distributor Valbonë '76 (1976) ... Distributor Zonja nga qyteti (1976) ... Distributor 1000 pse? (1975) ... Distributor Ansambli i Korçës në Kosovë (1975) ... Distributor Artilerija e xhepit (1975) ... Distributor Bakri ynë (1975) ... Distributor Beni ecën vetë (1975) ... Distributor Brigada (1975) ... Distributor Cifti i lumtur (1975) ... Distributor Derri fabrikë mishi (1975) ... Distributor Dhëmbët dhe shëndeti (1975) ... Distributor Drenazhimi i tokës (1975) ... Distributor Duart e arta të racionalizatorëve (1975) ... Distributor Fierza ushton (1975) ... Distributor Flora shqiptare (1975) ... Distributor Gëzimi në sytë e nënës (1975) ... Distributor Gjithmon në reshta (1975) ... Distributor Gjurmë lirie (1975) ... Distributor Jeta e përmendoreve (1975) ... Distributor Kur hiqen maskat (1975) ... Distributor Kursim, kursim, kursim (1975) ... Distributor Lulet dekorative (1975) ... Distributor Me amatorët e fshatit (1975) ... Distributor Mjekja e fshatit (1975) ... Distributor Në fillim të verës (1975) ... Distributor Në gjurmët e një tradite (1975) ... Distributor Në prag të një përvjetori (1975) ... Distributor Për popullin, me popullin (1975) ... Distributor Pranë jetës, pranë njerzëve (1975) ... Distributor Qylymat tanë (1975) ... Distributor Reportazh nga Këmishtaj (1975) ... Distributor Reportazh nga Tropoja (1975) ... Distributor Roje vigjilente (1975) ... Distributor Rruga e suksesit (1975) ... Distributor Rrugicat që kërkonin diell (1975) ... Distributor Sa më shumë naftë Atdheut (1975) ... Distributor Shkolla jonë (1975) ... Distributor Shtegtim montatorësh (1975) ... Distributor Traktoristja (1975) ... Distributor Udhëtim në pranverë (1975) ... Distributor Vajza me pata (1975) ... Distributor Vatër dijesh, vatër lirie (1975) ... Distributor Vullnetarët në metallurgji (1975) ... Distributor Zana dhe Miri (1975) ... Distributor Ansambli ynë në Kore (1974) ... Distributor Arti i punimit në dru (1974) ... Distributor Arti shqiptarë në shekuj (1974) ... Distributor Brigada e 19-të sulmuese (1974) ... Distributor Brigada e shtatë e vegjëlisë (1974) ... Distributor Cuca e maleve (1974) ... Distributor Duke kërkuar pesëorëshin (1974) ... Distributor Duke përdorur rrezatimet bërthamore (1974) ... Distributor E vërteta mbi fenë (1974) ... Distributor Gjithmonë në rritje (1974) ... Distributor Kënga partizane (1974) ... Distributor Kujdes zjarri (1974) ... Distributor Lufta për bukën (1974) ... Distributor Me ndërtuesit e një vepre (1974) ... Distributor Midis miqëve të shtrenjtë (1974) ... Distributor Miq në festën tonë (1974) ... Distributor Misrat hibride (1974) ... Distributor Monumentet e natyrës (1974) ... Distributor Muslim Peza (1974) ... Distributor Nepër rrugët e një qyteti (1974) ... Distributor Ngjall liri brigada jonë (1974) ... Distributor Një firmë e hekurt (1974) ... Distributor Përjetërsi (1974) ... Distributor Pranë hapave të para (1974) ... Distributor Qyteti më i ri në botë (1974) ... Distributor Rozafat (1974) ... Distributor Rruge te bardha (1974) ... Distributor Shpërthimi (1974) ... Distributor Shtatori në trase (1974) ... Distributor Shtigje të luftës (1974) ... Distributor Sulmon kudo me furi (1974) ... Distributor Trofetë e fitoreve (1974) ... Distributor Viti 1924 (1974) ... Distributor 1 Maj 1973 (1973) ... Distributor Ata quheshin Arbër (1973) ... Distributor Brazdat (1973) ... Distributor Çervenaka (1973) ... Distributor Deputeti (1973) ... Distributor Dy endjet (1973) ... Distributor Fierzë (1973) ... Distributor Gjuha jonë (1973) ... Distributor Këndojnë fëmijët tanë (1973) ... Distributor Këndon Tefta Tashko Koço (1973) ... Distributor Krevati i Perandorit (1973) ... Distributor Mimoza llastica (1973) ... Distributor Mozaik këngësh dhe vallesh kosovare (1973) ... Distributor Nëna partizane (1973) ... Distributor Nepër fushat e futbollit (1973) ... Distributor Nepër unazën e metalurgjikut (1973) ... Distributor Operacioni Zjarri (1973) ... Distributor Perla e Jugut (1973) ... Distributor Sukses i merituar (1973) ... Distributor Urbanistika e fshatit tonë (1973) ... Distributor Uzinë dhe shkollë (1973) ... Distributor Vajza Pukjane (1973) ... Distributor Vetëgroposja (1973) ... Distributor Artistët kinezë në vendin tonë (1972) ... Distributor Basketbollistja nr. 10 (1972) ... Distributor Bekim Fehmiu në Shqipëri (1972) ... Distributor Delegacioni kinez i bujqësisë në vendin tonë (1972) ... Distributor Delegacioni qeveritar Korean në vendinë tonë (1972) ... Distributor Duke filluar nga vehtja (1972) ... Distributor Ekspozita e arteve figurative (1972) ... Distributor Filloi një ditë e re (1972) ... Distributor Gurë të çmuar (1972) ... Distributor Jehonë këngësh (1972) ... Distributor Jeta e një vepre (1972) ... Distributor Kapedani (1972) ... Distributor Kongresi i 6 PPSH (1972) ... Distributor Kongresi i dytë Kombëtar i Studimeve Shoqërore (1972) ... Distributor Kuvendet Ilire (1972) ... Distributor Lashtësi e një qyteti (1972) ... Distributor Me banorët e pyjeve tona (1972) ... Distributor Me emrin tënd, Parti (1972) ... Distributor Metalurgjia e zezë (1972) ... Distributor Motive dibrane (1972) ... Distributor Ndërgjegja (1972) ... Distributor Para shfaqjes (1972) ... Distributor Shkolla tingujt ngjyra (1972) ... Distributor Shoku Enver Hoxha në rethin e Matit (1972) ... Distributor Shqipëria turistike (1972) ... Distributor Teatri krahinor i Prishtinës në Shqipëri (1972) ... Distributor Tregim i sharaxhiut (1972) ... Distributor Trenistët (1972) ... Distributor Vëllezërit Topulli (1972) ... Distributor Vështrim përmes mijëvjeçarëve (1972) ... Distributor Yjet e neteve te gjata (1972) ... Distributor ABC...ZH (1971) ... Distributor Bashkpuntorë me artistët (1971) ... Distributor Delegacioni i punëtorëve kinezë në vendin tonë (1971) ... Distributor Ekspozita Shqipëria (1971) ... Distributor Gëzim me Vllehët (1971) ... Distributor Hapat e para (1971) ... Distributor Kënga e re (1971) ... Distributor Lajmëtari i festivalit (1971) ... Distributor Malet me blerim mbuluar (1971) ... Distributor Mbrohemi duke sulmuar (1971) ... Distributor Mëngjeze lufte (1971) ... Distributor Më shumë mish për popullin (1971) ... Distributor Mësimi për Linden (1971) ... Distributor Në gjurmët e novatorëve (1971) ... Distributor Në shtëpinë e foshnjës (1971) ... Distributor Ninshi, fshat i ri socialist (1971) ... Distributor Prova e parë (1971) ... Distributor Punojmë, mendojmë, mësojmë (1971) ... Distributor Qytetet ilire (1971) ... Distributor Rruga e një brigade (1971) ... Distributor Shkolla dhe rrugët e jetës (1971) ... Distributor Takim me artin revolucionar kinez (1971) ... Distributor Të njohim më mirë tokën bujqësore (1971) ... Distributor Toka dhe njerzit (1971) ... Distributor Udhëtim me detarët tanë (1971) ... Distributor Viktor Eftimiu në Shqipëri (1971) ... Distributor 10 ditë sulmi (1970) ... Distributor 1 Maj 1970 (1970) ... Distributor Aksion për ndërtimin e banesave (1970) ... Distributor Artet figurative me temën e LNÇ (1970) ... Distributor Drita e partisë (1970) ... Distributor Ekspozita e miqësisë së madhe (1970) ... Distributor Faqe e lavdishme e historisë sonë (1970) ... Distributor Furra (1970) ... Distributor Higjiena e ushtarit (1970) ... Distributor I teti ne bronz (1970) ... Distributor Kërkuesit e metaleve dhe Saldatorët (1970) ... Distributor Kujdes (1970) ... Distributor Me ritmin e jetës (1970) ... Distributor Më shumë perime për popullin (1970) ... Distributor Miq nga Vietnami heroik (1970) ... Distributor Nepër kantieret e Hidrocentralit (1970) ... Distributor Në portin e Durrësit (1970) ... Distributor Në turnet e natës (1970) ... Distributor Nga festivali i shtëpisë së fëmijës (1970) ... Distributor Për mbrojtjen gjatë punës (1970) ... Distributor Productione Albanaises (1970) ... Distributor Tingujt dhe fëmijët (1970) ... Distributor

1980s[edit]

Djali elastik (1989) ... Distributor Edhe kështu edhe ashtu (1989) ... Distributor Historiani dhe kameleoni (1989) ... Distributor Kush ishte vrasësi (1989) ... Distributor Lumi që nuk shteron (1989) ... Distributor Muri i gjallë (1989) ... Distributor Njerëz në rrymë (1989) ... Distributor Ariana (1988) ... Distributor Babai i studentit (1988) ... Distributor Bregu i ashpër (1988) ... Distributor Flutura në kabinen time (1988) ... Distributor Kënga Përmetare (1988) ... Distributor Kështjella e këngëve (1988) ... Distributor Misioni përtej detit (1988) ... Distributor Muzikanti Arbër (1988) ... Distributor Një i tretë (1988) ... Distributor Një kohë tjetër (1988) ... Distributor Pesha e kohës (1988) ... Distributor Rekonstruksioni (1988) (TV) ... Distributor Shkëlqimi i përkohëshëm (1988) ... Distributor Shpresa (1988) ... Distributor Sinjali i dashurisë (1988) ... Distributor Stolat në park (1988) ... Distributor Treni niset më shtatë pa pesë (1988) ... Distributor Tre vetë kapërxejnë malin (1988) ... Distributor Vija të bardha (1988) ... Distributor Binarët (1987) ... Distributor Botë e padukshme (1987) ... Distributor Drita e diturisë (1987) ... Distributor Eja! (1987) ... Distributor Familja ime (1987) ... Distributor Fizika bërthamore (1987) ... Distributor Inciativa masave garanci për suksese (1987) ... Distributor Këmishët me dyllë (1987) ... Distributor Me blektorët (1987) ... Distributor Me detarët e linjave të largëta (1987) ... Distributor Në emër të lirisë (1987) ... Distributor Një vitë i gjatë (1987) ... Distributor Novatorët e portit (1987) ... Distributor Përralle Nga e Kaluara (1987) ... Distributor Pësëri Pranverë (1987) ... Distributor Rrethi i kujtesës (1987) ... Distributor Shtegtimi (1987) ... Distributor Tela për violinë (1987) ... Distributor Telefoni i një mëngjesi (1987) ... Distributor Vrasje ne gjueti (1987) ... Distributor Zëvendësi i grave (1987) ... Distributor Bardhë e zi (1986) ... Distributor Bilbil Matohiti (1986) ... Distributor Dhe vjen një ditë (1986) ... Distributor Dy herë mat (1986) ... Distributor Fillim i vështirë (1986) ... Distributor Fjalë pa fund (1986) ... Distributor Gabimi (1986) ... Distributor Guri i besës (1986) ... Distributor Kronikë e atyre viteve (1986) ... Distributor Kur happen dyert e jetës (1986) ... Distributor Kur ndahesh nga shokët (1986) ... Distributor Laçi qytet industrial (1986) ... Distributor Një jetë më shumë (1986) ... Distributor Rrethimi i vogël (1986) ... Distributor Rron Enveri rron Partia (1986) ... Distributor Rron o rron e s'vdes shqiptari (1986) ... Distributor Shqipëria në festë (1986) ... Distributor Spartakiada (1986) ... Distributor Tiktaku i fundit (1986) ... Distributor Tokë e njerëzve të rinjë (1986) ... Distributor Tri ditë nga një jetë (1986) ... Distributor Asgjë nuk harrohet (1985) ... Distributor Bashkëkohësit (1985) ... Distributor Bashkëqytetari ynë (1985) ... Distributor Brigjeve të Prespës (1985) ... Distributor Dimri dhe fëmijët (1985) ... Distributor Fanfara e të vegjëlve (1985) ... Distributor Fidanishtja e ushtrisë (1985) ... Distributor Gurët e shtëpisë sime (1985) ... Distributor Hije që mbeten pas (1985) ... Distributor Ju përshëndes (1985) ... Distributor Kur nis një këngë (1985) ... Distributor Manifestim i madhë (1985) ... Distributor Me flamujt e Enverit (1985) ... Distributor Melodi e pandërprerë (1985) ... Distributor Mondi dhe Diana (1985) ... Distributor Në prag të jetës (1985) ... Distributor Pranverë e hidhur (1985) ... Distributor Rekuiem (1985) ... Distributor Të mos heshtësh (1985) ... Distributor Te paftuarit (1985) ... Distributor Tre njerëz me guna (1985) ... Distributor Arti mesjetar (1984) ... Distributor Asim Vokshi (1984) ... Distributor Çdo vijë një vizatim (1984) ... Distributor Dasma e shtyrë (1984) ... Distributor Ditë në trasë (1984) ... Distributor Ditë plot diell (1984) ... Distributor Djemtë e Valiasit (1984) ... Distributor Dje pa diell, sot pa natë (1984) ... Distributor Drejt frymëzimeve (1984) ... Distributor Duaje emrin tënd (1984) ... Distributor Endërr për një karrikë (1984) ... Distributor Eposi i kreshnikëve (1984) ... Distributor Fejesa e Blertës (1984) ... Distributor Fushë e blertë fushë e kuqe (1984) ... Distributor Gjrmë në dëborë (1984) ... Distributor Helmës (1984) ... Distributor I çoni fjalë nënës (1984) ... Distributor Kur flasim për poezinë (1984) ... Distributor Kush vdes në këmbë (1984) ... Distributor Letër nga Komani (1984) ... Distributor Lumi i jetës (1984) ... Distributor Lundrimi i parë (1984) ... Distributor Militanti (1984) ... Distributor Nata e parë e lirisë (1984) ... Distributor Në rrugë të reja (1984) ... Distributor Një jetë pranë njrëzve (1984) ... Distributor Njeriu prej bore (1984) ... Distributor Nxënsit e klasës sime (1984) ... Distributor Piku (1984) ... Distributor Po lufton Idriz Seferi (1984) ... Distributor Pranvera dy hapa pranë (1984) ... Distributor Pritje dhe takime miqësore (1984) ... Distributor Shirat e vjeshtës (1984) ... Distributor Shkolla rrëz Alpeve (1984) ... Distributor Shokë të një skuadre (1984) ... Distributor Taulanti kërkon një motër (1984) ... Distributor Toka të begata (1984) ... Distributor Troku (1984) ... Distributor Vendimi (1984) ... Distributor Kohë e largët (1983) ... Distributor Apasionata (1983) ... Distributor Bijtë e rrugicave të kalldrëmta (1983) ... Distributor Bilbili mëndjelehtë (1983) ... Distributor Brigada novatore (1983) ... Distributor Dora e ngrohtë (1983) ... Distributor Dritat e qytezës (1983) ... Distributor Duar dhe zemra bashkuar (1983) ... Distributor Energjetika (1983) ... Distributor Enver Hoxha, tungjatjeta (1983) ... Distributor Fundi i një gjakmarrjeje (1983) ... Distributor Gjithmon zgjuar (1983) ... Distributor Gracka (1983) ... Distributor Nepër ditarët e luftës (1983) ... Distributor Një emër midis njerzëve (1983) ... Distributor Pishtarë të dritës në Kosovë (1983) ... Distributor Roskidë (1983) ... Distributor Të përjetshëm midis nesh (1983) ... Distributor Tetori i këngëve (1983) ... Distributor Zogu pushbardhë-1 (1983) ... Distributor Zogu pushbardhë-2 (1983) ... Distributor Besa e kuqe (1982) ... Distributor Bishti (1982) ... Distributor Blerim në bregdet (1982) ... Distributor Dy gosti (1982) ... Distributor Edhe thërrimet janë bukë (1982) ... Distributor Flaka e maleve (1982) ... Distributor Kryengritjet e mëdha (1982) ... Distributor Muzeu Historik Kombëtar (1982) ... Distributor Në ditët e pushimit (1982) ... Distributor Nëntori i dytë (1982) ... Distributor Në unitet të çeliktë (1982) ... Distributor Nga bullonat te makineritë dhe fabrikat komplekse (1982) ... Distributor Një ditë në Kutalli (1982) ... Distributor Njeriu i mirë (1982) ... Distributor Një vonesë e vogël (1982) ... Distributor Novatorët e drurit (1982) ... Distributor Përvoja e Vrinës (1982) ... Distributor Qortimet e vjeshtës (1982) ... Distributor Rruga e lirisë (1982) ... Distributor Shokët (1982) ... Distributor Shtypi ynë i luftës (1982) ... Distributor Vellezer dhe shoke (1982) ... Distributor Arbëreshët (1981) ... Distributor Avni Rustemi (1981) ... Distributor Banesat popullore (1981) ... Distributor Dita e parë e emrimit (1981) ... Distributor Djaloshi prej dëbore (1981) ... Distributor Fëmijët tanë një këngë e bukur (1981) ... Distributor Gëzofrat tona (1981) ... Distributor Gjurmë në kaltërsi (1981) ... Distributor Jeta buzë liqenit (1981) ... Distributor Jeta e një tribuni (1981) ... Distributor Kërcënimi (1981) ... Distributor Kur xhirohej një film (1981) ... Distributor Lufta për jetën (1981) ... Distributor Me alpinistët e vegjël (1981) ... Distributor Në prag të lirisë (1981) ... Distributor Në skenat e Francës (1981) ... Distributor Në udhët e vitit 2010 (1981) ... Distributor Një natë pa dritë (1981) ... Distributor Plaku dhe hasmi (1981) ... Distributor Shoku ynë Tili (1981) ... Distributor Shtëpia jonë e përbashkët (1981) ... Distributor Si gjithë të tjerët (1981) ... Distributor Thesari (1981) ... Distributor Tokat e thata (1981) ... Distributor Udhëve të hekurta (1981) ... Distributor Veshjet popullore shqiptare (1981) ... Distributor Volejbollistet koperativiste (1981) ... Distributor Aleksandër Xhuvani (1980) ... Distributor Ansambli i valleve popullore Eleni Caulli (1980) ... Distributor Besniku i Partise (1980) ... Distributor Bijtë e heroinës (1980) ... Distributor Burim i madhë kursimesh (1980) ... Distributor Dëshmorët e monumenteve (1980) ... Distributor Dhimbje midis dy brigjeve (1980) ... Distributor Ditë vjeshte në Plasë (1980) ... Distributor Eksperienca e Buçimasit (1980) ... Distributor Ekspozita Shqipëria sot (1980) ... Distributor Fontana e pusit C-37 (1980) ... Distributor Gëzhoja e vjetër (1980) ... Distributor Intendanti (1980) ... Distributor Karl Gega (1980) ... Distributor Karnavalet (1980) ... Distributor Ku burojnë meloditë (1980) ... Distributor Mbrojtja në punë (1980) ... Distributor Mëngjeze të reja (1980) ... Distributor Minerale dhe metale për export (1980) ... Distributor Mjeshtret e vogla gjimnaste (1980) ... Distributor Mozaikët (1980) ... Distributor Ne cdo stine (1980) ... Distributor Në prag të jetës (1980) ... Distributor Një gjeneral kapet rob (1980) ... Distributor Një ndodhi në port (1980) ... Distributor Një shoqe nga fshati (1980) ... Distributor Nusja (1980) ... Distributor Para së gjithash sigurimi teknik (1980) ... Distributor Partizani i vogël Velo (1980) ... Distributor Pas vdekjes (1980) ... Distributor Piktura shqiptare në mesjetë (1980) ... Distributor Qitëset (1980) ... Distributor Riatdhesimi i ushtarëve grekë (1980) ... Distributor Riza Burja (1980) ... Distributor Sketerre 43 (1980) ... Distributor Traditat tona në lundrim (1980) ... Distributor Ylli i të trembëdhjetëave (1980) ... Distributor

1990s[edit]

Gjiri i Panoramit (1998) ... Distributor Kronikë '97 (1998) ... Distributor Bolero (1997) ... Distributor Unë jam Ismail Qemali (1997) ... Distributor Kardinali i parë shqiptar (1996) ... Distributor Ndodh edhe kështu (1996) ... Distributor Sizifiana (1996) ... Distributor Antoni Athanas (1995) ... Distributor Dashuria e fundit (1995) ... Distributor Përdhunuesit (1995) ... Distributor Shëmbja e idhujve (1995) ... Distributor Vazhdojmë me Bethovenin (1995) ... Distributor Vdekja e kalit (1995) ... Distributor Zemra e nënës (1995) ... Distributor Një ditë nga një jetë (1994) ... Distributor Plumbi prej plasteline (1994) ... Distributor Të burgosurit e galerisë (1994) ... Distributor E diela e fundit (1993) ... Distributor Kush qesh i funditë (1993) ... Distributor Qind për qind (1993) ... Distributor Trëndafili magjik (1993) ... Distributor Pas fasadës (1992) ... Distributor Bardh e zi (1991) ... Distributor Enigma (1991) ... Distributor Vdekja e burrit (1991) ... Distributor Balada e Kurbinit (1990) ... Distributor Inxhinieri i minierës (1990) ... Distributor Jeta në duart e tjetrit (1990) ... Distributor Kronika e një nate (1990) ... Distributor Ngjyrat e moshës (1990) ... Distributor Një djalë edhe një vajzë (1990) ... Distributor Pas takimit të fundit (1990) ... Distributor Shpella e piratevet (1990) ... Distributor Vetmi (1990) ... Distributor Vitet e pritjes (1990) ... Distributor Dëshpërimisht (2000) ... Distributor Rimodelim (2000) ... Distributor

References[edit]

^ Kurti, Kozeta (27 September 2011). "Një historik i shkurtër i Kinostudios "Shqipëria e Re"". Zeri i Kosoves. 

External links[edit]

Official website Albfilme on IMDbPro (subscription required)

v t e

Cinema of Albania

National Center of Cinematography Central State Film Archive Tirana International Film Festival Feature films Animated films Documentaries Chronicles Actors Directors Scree

.